Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

IKEA

Het woonwarenhuis IKEA behoeft eigenlijk geen introductie. Wie heeft er nu geen producten in zijn huis van dit wereldberoemde merk? IKEA staat o.a. bekend om haar brede en diepe assortiment slaap gerelateerde producten waaronder de IKEA matrassen lijn. O.a. via de online productwijzer vindt u het IKEA matras die bij u past.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

IKEA matrassen: Alles wat u moet weten over IKEA

U bevindt zich op de website van Welke-Matras.nl. Op deze pagina treft u informatie aan over matrassen van het merk IKEA. Let op! Welke-Matras.nl verkoopt geen producten van het merk IKEA. 

IKEA matrassen

Het assortiment van IKEA is sinds 2012 enorm uitgebreid. Hierdoor verkoopt IKEA latex matrassen, polyether matrassen, binnenvering matrassen traagschuim matrassen en pocketvering matrassen. De belangrijkste verschillen tussen deze materialen is de prijs, ondersteuning en vochtdoorlatendheid. Naast de grote collectie matrassen biedt IKEA ook meerdere lattenbodems aan. 

IKEA Matras Prijs

De IKEA matrassen staan bekend om de prijs waar u ’s nachts in ieder geval niet wakker van wordt. Door de ruime collectie in soorten matrassen is een prijs moeilijk aan te geven. De matrasprijzen van de IKEA variëren tussen de €40,- voor een binnenveringsmatras en €400,- voor een pocketveringmatras.

Kwaliteit

Zowel nationaal als internationaal wordt het IKEA matras regelmatig door consumentenorganisaties beoordeeld. Het IKEA matras Sultan Flokenes werd onlangs door de Consumentenbond uitgeroepen tot Beste Koop.

Proefslapen

Binnen 90 dagen mag u het ongebruikte IKEA matras terug brengen, met de originele verpakking en op vertoon van uw kassabon. Voor IKEA matrassen die uit de oorspronkelijke verpakking zijn gehaald, geldt de omruilgarantie. IKEA zelf stelt u niet in staat haar matrassen vrijblijvend thuis op proef te nemen. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om thuis het matras uitproberen. Proefslapen in uw omgeving wordt hierdoor onmogelijk gemaakt. Wilt u als alternatief voor een IKEA matras een Nasa traagschuim matras 14 dagen thuis gratis uitproberen, bekijk dan eens de mogelijkheden tot proefslapen.

Producten

Het IKEA matras assortiment is te uitgebreid om elke matras individueel toe te lichten. Het assortiment bestaat uit latex en polyether matrassen, binnenvering matrassen, pocketvering matrassen en traagschuim matrassen. Daarnaast wordt voor elke portemonnee wel een passend matras aangeboden. Onderstaand treft u een kleine greep aan uit het IKEA matrassen assortiment.

Binnen & pocketvering matrassen 

Jömna binnenveringmatras v.a.  € 39,95,-
Hafslo binnenveringmatras v.a.  € 69,95,-
Hamarvik binnenveringmatras v.a.  € 99.95,-
Hövag pocketveringmatras v.a.  € 139,-
Hyllestad pocketveringmatras v.a.  €199,-
Hokkasen pocketveringmatras v.a.  €299,-
Hesseng pocketveringmatras v.a.  €399,-

Foam & latex matrassen

Om uit dit uitgebreide IKEA matrassen aanbod een keuze te maken heeft de onderneming zoals eerder vermeld een online matraswijzer ontwikkeld. Dit is een prima instrument om tot een eerste selectie te komen. Onze website biedt een alternatief aan middels de Matrashulp.

Garantie

De IKEA matrassen voldoen volgens de onderneming aan strenge eisen voor kwaliteit en duurzaamheid. Daarvoor worden de IKEA matrassen onderworpen aan strenge tests die een lange levensduur moeten verzekeren. Aan het IKEA matras is een garantie verbonden van 25 jaar. Om teleurstellingen te voorkomen is het raadzaam de garantievoorwaarden goed te lezen.

Bekijk hier alle productenpagina's:

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Bernadet

Bernadet

Op woensdag 27 september 2017 stelde Bernadet de vraag:


Wel matras is geschikt voor de boxspring sultan, een jaar of 5 gelede gekocht bij ikea. Maat 200 bij 140. IK denk dat dit bed niet meer in de collectie is. Welk alternatief heef u

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op donderdag 05 oktober 2017


Beste Bernadet, Zonder kennis te hebben van uw persoonlijke situatie is het vrijwel niet mogelijk om een correct advies te geven. Ik nodig u uit gebruik te maken van de volgende link: https://www.livingcomfort.nl/matraskeuzehulp. Nadat u de vragen heeft beantwoord, krijgt u een passend advies. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.

Conny Dee

Conny Dee

Op dinsdag 05 september 2017 stelde Conny Dee de vraag:


Wij willen een goede matras

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op vrijdag 08 september 2017


Beste Conny, Voor de selectie van het voor u beste matras gaat u aar de homepagina van onze website en vult u de vragelijst in de MatrasKeuze Hulp. Daarna ontvagt u van ons een persoonlijk advies. Met vriedelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.