Vraag het onze matrasexpert

Matraskeuze Hulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Ikea Matrassen

Het woonwarenhuis Ikea behoeft eigenlijk geen introductie. Wie heeft er nu geen producten in zijn huis van dit wereldberoemde merk? Ikea staat o.a. bekend om haar brede en diepe assortiment slaap gerelateerde producten waaronder de Ikea matrassen lijn. O.a. via de online productwijzer vindt u het Ikea matras die bij u past.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Ikea Matrassen

U bevindt zich op de website van Welke-Matras.nl. Op deze pagina treft u informatie aan over matrassen van het merk Ikea. Let op! Welke-Matras.nl verkoopt geen producten van het merk Ikea. 

Ikea matrassen

Het assortiment van Ikea is sinds 2012 enorm uitgebreid. Hierdoor verkoopt Ikea latex matrassen, polyether matrassen, binnenvering matrassen traagschuim matrassen en pocketvering matrassen. De belangrijkste verschillen tussen deze materialen is de prijs, ondersteuning en vochtdoorlatendheid. Naast de grote collectie matrassen biedt Ikea ook meerdere lattenbodems aan. 

Ikea Matras Prijs

De Ikea matrassen staan bekend om de prijs waar u ’s nachts in ieder geval niet wakker van wordt. Door de ruime collectie in soorten matrassen is een prijs moeilijk aan te geven. De matrasprijzen van de Ikea variëren tussen de €40,- voor een binnenveringsmatras en €400,- voor een pocketveringmatras.

Kwaliteit

Zowel nationaal als internationaal wordt het Ikea matras regelmatig door consumentenorganisaties beoordeeld. Het Ikea matras Sultan Flokenes werd onlangs door de Consumentenbond uitgeroepen tot Beste Koop.

Proefslapen

Binnen 90 dagen mag u het ongebruikte Ikea matras terug brengen, met de originele verpakking en op vertoon van uw kassabon. Voor Ikea matrassen die uit de oorspronkelijke verpakking zijn gehaald, geldt de omruilgarantie. Ikea zelf stelt u niet in staat haar matrassen vrijblijvend thuis op proef te nemen. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om thuis het matras uitproberen. Proefslapen in uw omgeving wordt hierdoor onmogelijk gemaakt. Wilt u als alternatief voor een Ikea matras een Nasa traagschuim matras 14 dagen thuis gratis uitproberen, bekijk dan eens de mogelijkheden tot proefslapen.

Producten

Het Ikea matras assortiment is te uitgebreid om elke matras individueel toe te lichten. Het assortiment bestaat uit latex en polyether matrassen, binnenvering matrassen, pocketvering matrassen en traagschuim matrassen. Daarnaast wordt voor elke portemonnee wel een passend matras aangeboden. Onderstaand treft u een kleine greep aan uit het Ikea matrassen assortiment.

Binnen & pocketvering matrassen 

Jömna binnenveringmatras v.a.  € 39,95,-
Hafslo binnenveringmatras v.a.  € 69,95,-
Hamarvik binnenveringmatras v.a.  € 99.95,-
Hövag pocketveringmatras v.a.  € 139,-
Hyllestad pocketveringmatras v.a.  €199,-
Hokkasen pocketveringmatras v.a.  €299,-
Hesseng pocketveringmatras v.a.  €399,-

Foam & latex matrassen

Om uit dit uitgebreide Ikea matrassen aanbod een keuze te maken heeft de onderneming zoals eerder vermeld een online matraswijzer ontwikkeld. Dit is een prima instrument om tot een eerste selectie te komen. Onze website biedt een alternatief aan middels de Matrashulp.

Garantie

De Ikea matrassen voldoen volgens de onderneming aan strenge eisen voor kwaliteit en duurzaamheid. Daarvoor worden de Ikea matrassen onderworpen aan strenge tests die een lange levensduur moeten verzekeren. Aan het Ikea matras is een garantie verbonden van 25 jaar. Om teleurstellingen te voorkomen is het raadzaam de garantievoorwaarden goed te lezen.

Bekijk hier alle productenpagina's:

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur vanLivingComfort, bekend van de matrasmerkenEnergy+,MediActive enTotalfit.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Patty

Patty

Op dinsdag 21 februari 2017 stelde Patty de vraag:


Welke type matrassen passen bij een verstelbare spiraalbodem

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op woensdag 22 februari 2017


Beste Patty, Op een verstelbare spiraal bedbodem kan het beste een matras worden geplaatst met een hoge conformiteit. Hierbij kunt u denken aan een koudschuim of traagschuim matras van tenminste 20 centimeter in hoogte. Een pocketveren matras van genoemde hoogte kan ook maar dan dient de constructie van de veren zodanig te zijn dat deze voor een verstelbare bedbodem is geschikt. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras .

maria pinto

maria pinto

Op donderdag 24 september 2015 stelde maria pinto de vraag:


komen de matrassen van ikea uit China ? Dit wil ik graag weten ivm gassen die bij vervoer in containers worden gebruikt

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op donderdag 24 september 2015


Geachte mevrouw Pinto, Ik weet dat een groot deel van de door Ikea gevoerde matrassen in Polen wordt geproduceerd. Of Ikea in haar winkels in Nederland ook matrassen aanbiedt die uit China afkomstig zijn, kan ik niet met zekerheid zeggen. Maar voor de gassen waar u melding van maakt hoeft u zich geen zorgen te maken. In het verre verleden is door Beter Bed op dit gebied, overigens niet met opzet, eenmalig een scheve schaats gereden. Daarna is er nooit meer een incident geweest. Ikea, maar ook Beter Bed, zijn zeer nette bedrijven met een groot verantwoordelijkheidsbesef. Een schandaal met door gas verontreinigde matrassen kunnen en willen zij zich niet veroorloven. U kunt derhalve met een gerust hart bij Ikea uw keuze maken. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras?.