Vraag het onze matrasexpert

M-Line

Het merk M-Line behoort toe aan het Beter Bed concern. De M-Line matrassen zijn allen voorzien van visco elastisch schuim het zogenaamde Nasa traagschuim. Daarom zorgen de matrassen van M-Line voor een juiste drukverlaging en drukverdeling. U draait daardoor minder in bed omdat uw bloed- en zenuwbanen minder worden belast.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

M-Line Matras : Wat voor u van belang is.

U bevindt zich op de website van Welke-Matras.nl. Op deze pagina treft u informatie aan over matrassen van het merk M-Line. Let op! Welke-Matras.nl verkoopt geen producten van het merk M-Line.

M-Line Prijs

De matrassen van M-Line bevinden zich in de hogere prijsklasse. 

Proefslapen

Bij een enkele dealer van M-Line bestaat de mogelijkheid tot proefslapen. M-Line zelf stelt u niet in staat haar matrassen thuis vrijblijvend op proef te nemen.

Verkooppunten

De matrassen van M-Line worden via een landelijk dekkend netwerk van slaapspeciaalzaken aangeboden. Daarnaast zijn de producten via de Beter Bed winkels verkrijgbaar. Ook is de onderneming actief op het gebied van internetverkoop via een eigen webshop en Wehkamp.

M-Line Producten

Het assortiment bestaat uit 6 matrassen, te weten de M-Line Slow Motion I tot en met VI. Elk matras is voorzien van een traagschuim toplaag.

M-Line Slow Motion I

Het M-Line Slow Motion I matras is opgebouwd uit 2 lagen en is 18 centimeter hoog. De onderste laag is een 13 centimeter hoog High Resilience (HR) koudschuim. Dit materiaal wordt gekenmerkt door een hoge veerkracht en een goede ondersteuning. Op dit basis materiaal wordt een laag van 5 centimeter gegolfd traagschuim aangebracht.  Het matras is ingedeeld in 5 ergonomische comfortzones die voor een evenredige drukverdeling zorgen.

M-Line Slow Motion II

Het M-Line Slow Motion II matras is vrijwel identiek aan het M-Line Slow Motion I. De open celstructuur, de luchtkanalen en de Soft&Fresh® tijk zorgen voor een correcte vochtverwerking en slaaphygiene.

M-Line Slow Motion III

Het M-Line Slow Motion III matras is opgebouwd uit 2 lagen en is 22 centimeter hoog. De onderste laag is een 14 centimeter hoog High Resilience (HR) koudschuim. Op dit basis materiaal wordt een laag van 8 centimeter in blokjes gecontourd traagschuim aangebracht. Het matras is ingedeeld in 5 ergonomische comfortzones die voor een evenredige drukverdeling zorgen.

M-Line Slow Motion IV

Het M-Line Slow Motion IV matras is opgebouwd uit 2 lagen en is 22 centimeter hoog. De onderste laag is een 14 centimeter hoog High Resilience (HR) koudschuim. In dit basis materiaal worden schokdempers geplaatst die voor een extra stabiele ondersteuning zorgen. De traagschuim toplaag van 8 centimeter is in blokjes gecontourd. Het matras is ingedeeld in 7 ergonomische comfortzones die voor een hoge conformiteit zorgen. 

M-Line Slow Motion V

Het M-Line Slow Motion V matras is opgebouwd uit 4 lagen en is 26 centimeter hoog. De onderste laag is een 4 centimeter hoog High Resilience (HR) koudschuim. Op dit basis materiaal wordt een 7-zones pocketveren-kern geplaatst die 10 centimeter hoog is. Daar bovenop komt een laag van 5 centimeter wederom High Resilience (HR) koudschuim. Net als de M-Line Slow Motion IV is dit matras voorzien van een gegolfde traagschuim toplaag van 8 centimer.

M-Line Slow Motion VI

Het M-Line Slow Motion VI is vrijwel overeenkomstig de Slow Motion V opgebouwd. In de op een na bovenste laag koudschuim zijn schokbrekers aangebracht bij de Slow Motion VI wat het verschil maakt.

Bekijk hier alle productenpagina's:

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur vanLivingComfort, bekend van de matrasmerkenEnergy+,MediActive enTotalfit.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Andreas engel

Andreas engel

Op zondag 05 oktober 2014 stelde Andreas engel de vraag:


Heb sinds 3 dagen de nieuwe slow motion 8 matras van m line gekocht maar sindsdien pijn in me onderrug

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op dinsdag 07 oktober 2014


Geachte heer Engel, In het algemeen ondergaat een lichaam op een nieuw slaapsysteem een houding correctie die wel een dag of 10 tot 12 kan aanlopen. Ik raad u aan deze periode eerst af te wachten. Mocht uw situatie dan niet verbeterd zijn, dan is het raadzaam contact op te nemen met uw leverancier. Ik kan u op dit punt geen ander advies geven omdat ik uw persoonlijke situatie verder niet ken. Uw ervaring laat nog maar een keer zien hoe belangrijk de mogelijkheid tot proefslapen is. Het aanschaffen van een matras na een paar minuten proefliggen in een showroom is onverantwoord. Over het thema proefslapen vindt u alle informatie op WelkeMatras? Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras? .

Mark

Mark

Op dinsdag 17 september 2013 stelde Mark de vraag:


Hoe nu verder?

3 jaar geleden hebben we 2 mline IV matrassen aangeschaft, vanwege rug en nekklachten van mijn vrouw. Zij slaapt op haar zij en heeft heel snel last van afgeklemde armen met tintelende vingers als gevolg. De mline IV matrassen bleken niet de gewenste verbetering op te leveren. Ze heeft diverse kussens geprobeerd, maar niets helpt. Ze denkt nu dat het matras te hard is en haar schouder niet diep genoeg wegzakt. Is het mline IV matras een hard matras? Wat is de invloed van de lattenbodem (er zit nu een bodem met latten en schotels onder) op het ligcomfort? Vervolgens hebben we vorig jaar een waterbed (2e hands) aangeschaft in de hoop dat dit de klachten weg zou nemen, maar ook hier blijft ze last houden. Nu overwegen toch weer om het waterbed weg te doen. Kunt u een advies geven naar welk slaapsysteem we moeten gaan kijken? We overwegen een traagschuim topper (8cm) op het mline matras te leggen, maar ook dat zal weer een gok worden.

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op dinsdag 17 september 2013


Geachte heer Mark, Het M-Line slow motion IV matras is een prima product. Maar of een matras daadwerkelijk voor iemand geschikt is, kun je pas vaststellen na een 2-tal weken proefslapen. Het is spijtig dat uw vrouw er pas achter kwam dat de aanschaf minder pastte toen de koop al gedaan was. Of het M-Line matras hard of zacht aanvoelt is niet aan mij ter beoordeling. Een matras ligt hard of zacht als de persoon die er de nacht op moet doorbrengen dit zo ervaart. Indien het matras door uw vrouw als (te) hard wordt gezien dan is dat een feit waar ik niets aan kan toevoegen. Het bedoelde M-Line matras is voorzien van een traagschuim toplaag van 8 centimeter hoog. Ik raad u ten sterkste af hier nog een traagschuim matras topper op te leggen. De hoogte van het traagschuim moet naar mijn mening liggen tussen de 5 en 7 centimeter. Een 8 centimeter hoge toplaag is al aan de hoge kant. Een nog hogere toplaag van traagschuim kan leiden tot een situatie waarbij het matras te weinig lichaamsondersteuning biedt met alle gevolgen van dien. Net als u vind ik het vervelend dat het M-Line matras voor uw vrouw niet voldoet. Het enige wat rest is een nieuwe matras aanschaffen die wel bij de situatie van uw vrouw past. Helaas heb ik geen beter advies voor u. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras? .