Vraag het onze matrasexpert

Matraskeuze Hulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Tempur

Het merk Tempur stond aan de basis van drukverlagende matrassen die zijn gebaseerd op het Nasa traagschuim. Vandaag de dag heet de onderneming Tempur World Inc. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Verenigde Staten.

Door de introductie van de Tempur matrassen zijn de inzichten op het gebied van slaapssystemen volledig veranderd. Het uitgangspunt dat een matras hard moet zijn is achterhaald. Door de drukverlagende eigenschappen van het Tempur matras past het matras zich volledig aan de contouren van het lichaam aan. Met alle positieve gevolgen van dien. Inmiddels zijn drukverlagende traagschuim matrassen niet alleen meer voorbehouden aan Tempur.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Tempur matras : Wat voor u van belang is.

U bevindt zich op de website van Welke-Matras.nl. Op deze pagina treft u informatie aan over matrassen van het merk Tempur. Let op! Welke-Matras.nl verkoopt geen producten van het merk Tempur.

Tempur Prijs

De matrassen van Tempur bevinden zich in de hogere prijsklasse. 

Proefslapen

Bij een enkele dealer van Tempur bestaat de mogelijkheid tot proefslapen. Tempur zelf stelt u niet in staat haar matrassen thuis vrijblijvend op proef te nemen. 

Tempur Producten

Tempur biedt een 5-tal matrassen aan die allen zijn afgeleid zijn van het oorspronkelijke Original  matras.

  • Tempur Original
  • Tempur De Luxe
  • Tempur Royal
  • Tempur Promessa
  • Tempur Cloud

Tempur Original

Het Tempur Original matras is opgebouwd uit 3 lagen en is 20 centimeter hoog. De onderste laag is een 11 centimeter hoog High Resilience (HR) koudschuim. Dit materiaal wordt gekenmerkt door een hoge veerkracht en een goede ondersteuning. Op dit basis materiaal wordt een laag van 7 centimeter Tempur traagschuim aangebracht. Het ventilatiesysteem tussen de laag TEMPUR en het HR koudschuim levert additionele veerkracht en een extra ventilerende werking op. Als laatste wordt een 2 centimeter hoog Soft Touch Tempur materiaal aangebracht.

Tempur De Luxe

Het Tempur De Luxe matras is opgebouwd uit 3 lagen en is 22 centimeter hoog.  Net als bij de Original bestaat de onderste laag uit een 11 centimeter hoog High Resilience (HR) koudschuim. Op dit basis materiaal wordt een laag van 9 centimeter Tempur traagschuim aangebracht. De matras kern is voorzien van een hoes waarin 2 centimeter zacht Tempur materiaal is verwerkt. De stof van deze hoes reguleert de vochtverwerking snel en doeltreffend. De hoes is afritsbaar maar niet geschikt om te worden gewassen.

Tempur Royal

Het Tempur Royal matras is opgebouwd uit 3 lagen en is 25 centimeter hoog.  Net als bij de Original bestaat de onderste laag uit een 11 centimeter hoog High Resilience (HR) koudschuim. Op dit basis materiaal wordt een laag van 9 centimeter Tempur RVE (Reticulated Visco Elastic) traagschuim aangebracht. Het RVE Materiaal draagt bij aan een verhoogde betere luchtstroom door het matras. De toplaag bestaat uit 5 centimeter hoog Tempur materiaal.

Tempur Promessa

Het Tempur Promess matras is opgebouwd uit 3 lagen en is 25 centimeter hoog.  Net als bij de Original bestaat de onderste laag uit een 11 centimeter hoog High Resilience (HR) koudschuim. Op dit basis materiaal wordt een laag van 7 centimeter Tempur traagschuim aangebracht. De 7 centimeter hoge bovenlaag bestaat uit een voorgevormde, golvende oplegmatras met ´soft touch´ TEMPUR Materiaal. De matrashoes is gemaakt van een luxe stof.

Tempur Cloud

Het Tempur Cloud assortiment is opgebouwd uit 3 matrassen die elk in hoogte variëren, namelijk 19, 22 en 25 cntimeter. De onderste laag bestaat uit een 11 centimeter hoog High Resilience (HR) koudschuim die aan de bovenkant is voorzien van een rasterwerk van uitsparingen. Het doel hiervan is om te zorgen voor een correcte elasticiteit en ventilatie.  Daarbovenop is een ondersteunende onderlaag aangebracht vanaf 4 centimeter. De toplaag is een TEMPUR ES comfort laag vanaf 4 centimeter.

De Tempur matrassen kunnen geplaatst worden op elke goed ventileerde bedbodem.

Bekijk hier alle productenpagina's:

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur vanLivingComfort, bekend van de matrasmerkenEnergy+,MediActive enTotalfit.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Piet Smit

Piet Smit

Op zaterdag 02 januari 2016 stelde Piet Smit de vraag:


Ik ben van plan om tempur matrassen aan te schaffen , maar ik vind het moeilijk om de keuze te maken

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op zondag 03 januari 2016


Geachte heer Smit, Indien het voor u moeilijk is om uit het productgamma van Tempur een keuze te maken dan rest u niets anders dan een Tempur verkooppunt te bezoeken. Ter plaatse zal men u goed kunnen adviseren. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras?.

frank Kastelijns

frank Kastelijns

Op vrijdag 02 januari 2015 stelde frank Kastelijns de vraag:


Kan ik een tempur topper op een pocket verenmatras gebruiken?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op zondag 04 januari 2015


Geachte heer Kastelijns, In principe moet dat geen probleem vormen. Maar u dient er dan wel zeker van te zijn dat uw matras de komende jaren nog van voldoende kwaliteit is. Indien uw matras al een jaar of 7 tot 8 in gebruik is dan is het verstandiger te overwegen nu een nieuwe matras aan te schaffen. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras? .