Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Anti Allergie Matras

Een groeiend deel van de Westerse mens lijdt aan huistofmijt allergie. Volgens onderzoek is dit al 18% van deze  bevolkingsgroep. De verwachting is dat dit aantal de komende 10 jaar zal verdubbelen. Dit is een zorgelijke ontwikkeling.

De helft van de mensen die aan huistofmijt allergie lijden is zich hier niet van bewust. Bent u wel eens snotterend wakker geworden en dat in de loop van de dag dit verkoudheidsverschijnsel” overgaat? Dan is de kans groot dat u allergisch bent voor de huisstofmijt.

De oorzaak van een huisstofmijtallergie ligt bij de uitwerpselen van de huisstofmijt. Het lichaam reageert onterecht agressief op deze uitwerpselen. Om huisstofmijt aan te pakken in de slaapkamer kunt u starten met een allergievrij hoofdkussen en anti-allergie matras.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Anti Allergie Matras : Wat u hierover moet weten.

Soorten anti-allergie matrassen

Het kan zijn dat uw huisstofmijtallergie u dwingt om uw huidige matras te vervangen door een anti-allergie matras. Een anti-allergie matras is gemaakt van huisstofmijt- en allergeendicht materiaal. Ook kunt u kiezen voor een matras dat is behandeld met een anti-huistofmijt- en schimmeldodend middel. Deze behandeling heeft geen tijdelijk effect. Gedurende de gehele gebruiksperiode blijft de anti- allergiewerking van kracht. 

Anti-allergie matras hoezen

Maar tegenwoordig is het niet meer noodzakelijk om uw bestaande matras te vervangen door een anti-allergie matras. Er zijn diverse goedwerkende matrashoezen op de markt die voor een perfecte anti-allergie werking zorgen. De meest recente ontwikkeling is de ClimaBest Protector. Deze anti-allergie matras beschermer zorgt voor een proactieve en natuurlijke aanpak van de huisstofmijt. De vezels van deze hoes zijn voorzien van probiotica ('goede' bacteriën) die de uitwerpselen van de huisstofmijt opruimen. Bovendien zorgt de ClimaBest Protector voor een ideaal slaapklimaat. Het lichaamsvocht wordt onmiddellijke verdampt en de warmtestromen worden perfecte begeleid. 

Tips

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Speciale anti-huistofmijt matrassen en hoezen kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding door uw zorgverzekeraar. Neem hierover contact op met uw zorgverzekeraar.

Aftrekpost bij de belasting

Indien u op doktersvoorschrift een anti-allergie matras of hoes dient aan te schaffen dan kunt u deze uitgave opvoeren als aftrekpost op basis van een langdurige ziekte.

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

fred

fred

Op donderdag 13 oktober 2016 stelde fred de vraag:


welk matras is geschikt voor een buikslaapster met rugklachten

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op dinsdag 25 oktober 2016


Beste Fred, Met excuses voor mijn late reactie. Ik ben enige tijd uit beeld geweest vanwege een persoonlijke situatie. Een buikslaper klaagt wel vaker over rugpijn. Door onvoldoende ondersteuning in het lendegebied kaneen holle rug ontstaan, een zogenaamde lordose. In een dergelijke situatie past een stevig matras met opwaartse druk in het lendegedeelte. Het is daarbij aan te raden geen gebruik van een kussen te maken en als het niet anders kan dan een heel dun kussen. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.

Jaap Hartog

Jaap Hartog

Op donderdag 07 januari 2016 stelde Jaap Hartog de vraag:


Welke hardheid moet ik kiezen bijvoorbeel bij: Auping pocketveer matras Cresto 140x200?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op donderdag 07 januari 2016


Geachte heer Hartog, Welke hardheid van een matras u dient te kiezen, of het nu handelt om het genoemde Auping of een ander matras, wordt bepaald door een aantal factoren. Gewicht, slaaphouding, fysieke situatie en persoonlijke voorkeur spelen een Belangrijke rol. Zonder nadere gegevens van u is het niet mogelijk voor mij uw vraag te beantwoorden. Indien uw voorkeur naar een Auping matras uitgaat, dan is de kortste klap een Auping verkooppunt te bezoeken. Immers het kopen van een matras vraagt om een persoonlijk advies. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras?.