Vraag het onze matrasexpert

Matraskeuze Hulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Binnenveringsmatras

Er bestaan twee vormen van matrassen met metalen veren:

De binnenvering matrassen is de variant waarbij de veren met een spiraaldraad aan elkaar zijn verbonden. Binnenveringsmatrassen worden voorzien van een toplaag bv NASA traagschuim voor een nog betere drukverdeling van het lichaam.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Binnenveringsmatras : Wat zijn de kenmerken.

Modellen binnenvering matras

We onderscheiden de volgende modellen

  • bonell binnenvering
  • LFK binnenvering

Wordt er voor een maximale duurzaamheid en een redelijk aanpassingsvermogen gekozen, dan is een matras met Bonell binnenvering een goede oplossing. Deze matras kent maximale zekerheid voor eindeloos slaapgenot en is uitsluitend geschikt voor vlakke bodems.

De binnenvering matras met de LFK-veer heeft een hoge souplesse en duurzaamheid. Dit type binnenvering matras is tevens geschikt voor verstelbare bodems.

Kwaliteit en materialen binnenvering

We onderscheiden de volgende kenmerken en kwaliteiten

  • draaddikte van de veer; hoe dikker de veerdraad, hoe stugger de veer, hoe harder het matras. Dit is een kwestie van persoonlijke smaak
  • Aantal veren per m2; hoe meer veren per m2 hoe meer opvangpunten er voor uw lichaam zullen zijn. Bij gelijkkblijvenden draaddikte zal de matras harder worden
  • Aantal slagen van de veer; hoe meer slagen per veer, hoe soepeler deze wordt.
  • Vorm van de veer; De vorm kan diabolisch, tonvormig of cylindrisch zijn. Alle vormen hebben weer verschillende eigenshcappen. De tonvorm is geschikt voor verstelbare bodems.

Zones binnenveringsmatras

De meeste binnenveringsmatrassen hebben aparte zones voor schouders en heupen. Deze lichaamsdelen steken uit en dienen dus dieper in het matras weg te kunnen zakken.

Binnenvering

(Verstelbare) bedbodem mogelijk

Binnenverings matrassen met een Ton vering kunnne gerbuikt woren op en verstelbare bedbodem

Ligcomfort binnenverings matrassen

 

Lichaamsondersteuning binnenverings matrassen

de zones zorgen samen met de toplaag voor de lichaamsondersteuning

Ventilatie-eigenschappen binnenverings matrassen

Qua ventilate doet de binnenvering matrassen het uitstekend. Dit komt doordat er lucht zit in de pocketveren. Bij elke beweging van de slaper wordt er lucht verplaatst en zo wordt de vochtregulering op pijl gehouden.

Levensduur van een binnenverings matras

Afhankelijk van de toegepaste materialen en de persoonlijke situatie van de slaper is de levensduur van een vering matras goed

Prijs van een binnenverings matras

De prijs van een binnenveringsmatras kan erg verschillen. Deze zijn te vinden in het lage en het hogere prijssegment

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur vanLivingComfort, bekend van de matrasmerkenEnergy+ enMediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Hans

Hans

Op vrijdag 20 oktober 2017 stelde Hans de vraag:


driedelige binnenvering matras?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op vrijdag 20 oktober 2017


Beste Hans, In mijn jarenlange praktijk in de matrassen branche ben ik de omschrijving driedelige binnenvering matras nog niet eerder tegengekomen. Ik weet dus niet wat ik met uw opmerking moet doen. Wellicht dat u een nadere uitleg kunt geven, bijvoorbeeld waar en in welke hoedanigheid bent u tegen de term aangelopen? Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras .

Mevrouw

Mevrouw

Op dinsdag 08 september 2015 stelde Mevrouw de vraag:


Zijn er matrassen die niet kunnen gaan ruiken?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op dinsdag 08 september 2015


Geachte mevrouw, "Kunnen gaan ruiken" leg ik uit dat een matras na (een aantal jaren) gebruik een onaangename geur afgeeft. Dat hoeft zeker niet te gebeuren indien het matras goed wordt onderhouden. Er staan op onze website voldoende tips voor een schoon matras. Een nieuw matras ruikt overigens altijd. De geur van nieuwheid is niet te vermijden. Deze geur wordt vaak omschreven als een chemisch luchtje. Dit luchtje is overigens volledig onschuldig en vormt dus geen gevaar voor de gezondheid. De slaapkamer een paar keer goed luchten en de geur is voor altijd verdwenen. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras?.