Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Koudschuim matras

Een koudschuim matras is gemaakt van polyurethaan. Polyurethaan is een kunstschuim dat goed luchtdoorlaatbaar is. Verwar een koudschuim of polyuretaan matras niet met een goedkopere polyetherschuim matras.

  • Het polyurethaan van een koudschuimmatras heeft een onregelmatige open celstructuur.
  • Een koudschuimmatras is vormvast.
  • Een koudschuim matras kent geen kuilvorming.
  • Een koudschuim matras laat goed lucht door
  • De prijs is meestal hoog

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Koudschuim matras : Wat zijn de kenmerken.

Algemeen

Door de productaanduiding koudschuim wordt de indruk gewekt dat er sprake is van een matras waarop je het snel koud krijgt. Dat is een misverstand. Koudschuim verwijst naar de productiemethode “cold cure moulding” en deze methode heeft niets te maken of je het nu snel koud of warm hebt op het matras.

Koudschuim is opgebouwd uit miljoenen microscopisch kleine cellen. Het schuim is allergeenvrij, er zitten geen zware metalen in en is reukloos. De dichtheid van het schuim is hoog en het aanpassingsvermogen aan je lichaamsvormen is zeer goed te noemen. Koudschuim wordt ook wel HR schuim genoemd, hetgeen staat voor high resilience: hoge veerkracht. Door de onregelmatige en open celstructuur kan het schuim goed ventileren en dus jouw lichaamsvocht beter verwerken.

Een goed koudschuimmatras is ten minste 18cm hoog, is in comfortzones ingedeeld en kan in hardheid en dichtheid worden aangepast.

Ligcomfort van een koudschuim matras

Een koudschuim matras is uiterst comfortabel. De soepele, veerkrachtige eigenschappen van polyurethaan zorgen hiervoor.

Lichaamsondersteuning

Een koudschuim matras past zich uitstekend aan de vormen van het lichaam aan. De onderrug heeft voldoende ondersteuning door de juiste tegendruk. De natuurlijke s-curve van de ruggengraat wordt volledig gerespecteerd. Bij het slapen op de zij is het aanpassingsvermogen van een koudschuim matras aan de schouders en de heup uitstekend. Het ligcomfort van een koudschuimmatras is hoog te noemen.

Koudschuim

Ventilatie-eigenschappen koudschuim matras

Koudschuim matrassen beschikken over goede tot zeer goede ventilatie-eigenschappen. De open celstructuur is hiervoor verantwoordelijk. Vochtophoping in het matras wordt hierdoor voorkomen

Levensduur

Afhankelijk van de kwaliteit van het koudschuim, gaan koudschuim matrassen meestal lang mee. Hoeveel jaar is niet te zeggern want dat hangt van de intensiviteti van het gebruik af. Rolt u bv veel of niet?

Prijs van een koudschuim matras

Een koudschuim matras van goede kwaliteit treft u meestal in de hogere prijsklasse aan.

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Marije de Lange

Marije de Lange

Op donderdag 29 juni 2017 stelde Marije de Lange de vraag:


welke bodem sluit het beste aan bij een koudschuimmatras (zacht)

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op vrijdag 30 juni 2017


Geachte mevrouw De Lange, Kort en krachtig is mijn antwoord: een lattenbodem bijvoorkeur uitgerust met 42 overliggende latten. Een koudschuim matras kan overigens op diverse bedbodems goed uit de voeten. Maar u vroeg naar de beste aansluiting met uw matras. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.

Ita

Ita

Op donderdag 08 juni 2017 stelde Ita de vraag:


Koudschuimmatras voor in camper (1,97 x 1,30 meter met ronde hoek op ca 40 cm)

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op donderdag 08 juni 2017


Geachte, Door een zoektocht te starten op het internet zal u snel in contact kunnen komen met een leverancier bij u in de buurt van op maat gemaakte matrassen voor een camper. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.