Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Latex matras

De basis van een latex matras is rubber: een rekbaar en veerkrachtig materiaal. Latex matrassen worden vervaardigd uit synthetische rubber of natuurrubber dat uit de rubberboom gewonnen wordt. De veerkracht van natuurlatex is groter dan die van synthetische latex. Vaak worden latex matrassen gemaakt van latex dat een combinatie van synthetische en natuurrubber. Verwar een latex matras niet met polyetherschuim matrassen of koudschuim matrassen

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Latex matras : Wat zijn de kenmerken.

Gietwijzen latex

De latex kan op verschillende manieren gegoten worden in een vorm. Zo wordt Talalay latex vacuum gezogen en gekoeld waardoor buisopeningnen ontstaan in de latex matras waardoor de ontluchting sterk verbeterd. Standaard latex matrassen worden vaak voorzien van ventilatiekanalen om zo de luchtregulering te verbeteren.

Latex matras kenmerken

Latex matrassen kenmerken zich door een hoog comfort en een slechte luchtdoorlaatbaarheid omdat rubber niet ademt. Talalay latex kent wel een open celstructuur waardoor het materiaal goed vocht kan opnemen en weer afstaan.

Hoogte matras minimaal 15 centimeter

De hoogte van het latex matras dient minimaal 15 centimeter te zijn. Ook de dichtheid van het materiaal speelt een belangrijke rol. Hoe hoger deze is, hoe harder het aanvoelt.

(Verstelbare) bedbodem

Door de bijzonder goede elasticiteit van het materiaal is een latex matras uitermate geschikt om op een verstelbare bedbodem te worden geplaatst. Geschikte bedbodems zijn spiraalbodem, lattenbodem en schotelbodem. Een vlavrobodem is af te raden.

Ligcomfort van het latex matras

Een latex matras ligt uiterst plezierig. Het ligcomfort is uitstekend. De veerkrachtige en soepele eigenschappen van het rubber zijn hiervoor verantwoordelijk. Bij een lichte belasting geeft het latex materiaal goed mee.

Gewone latex heeft geen open celstructuur. De ventilerende eigenschappen zijn daardoor slecht. Hierdoor ontstaan vaak een warm en broeierig slaapklimaat. Voor de ventialtie is talalay latex een betere latex voor het vervaardigen van een matras.

Latex

Lichaamsondersteuning

Een latex matras past zich uitstekend aan de vormen van het lichaam aan. De natuurlijke s-curve van de ruggengraat wordt volledig gerespecteerd. Bij een zwaardere belasting biedt het latex matras juist voldoende tegendruk en dus steun. Bij het slapen op de zij is het aanpassingsvermogen aan de schouders en de heup uitstekend. In het algemeen mag worden gezegd dat de conformiteit van een latex matras hoog is.

Ventilatie-eigenschappen latex matras

Alleen talalay latex matrassen beschikken over goede tot zeer goede ventilatie-eigenschappen. De open celstructuur is hiervoor verantwoordelijk. Vochtophoping in het matras wordt hierdoor voorkomen. Standaard latex matrassen worden vaak voorzien van ventilatiekanalen.

Levensduur

Afhankelijk van de samenstelling en dikte van het latex, gaat het standaard materiaal ongeveer 7 jaar mee. Dat is relatief kort. Talalay latex matrassen gaan doorgaans langer mee. Zij kennen gemiddeld een levensduur van 10 jaar.

Prijs van een latex matras

Een latex matras van goede kwaliteit treft u meestal in de gemiddelde tot hogere prijsklassen aan

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Bep

Bep

Op zondag 07 januari 2018 stelde Bep de vraag:


storende fout in tekst

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op zondag 07 januari 2018


Beste mevrouw, heer Bep, Wat is de storende fout in de tekst die u heeft vastgesteld? Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.

G.J. Stegeman

G.J. Stegeman

Op zondag 19 juni 2016 stelde G.J. Stegeman de vraag:


Matras in opslag doen

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op zondag 19 juni 2016


Geachte mevrouw, heer Stegeman, Indien u overweegt een matras in de opslag te nemen dan dient u deze goed te verpakken en plat te bewaren. Het matras mag dus niet rechtop worden opgeslagen of op de zijkant worden bewaard. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.