Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Luchtgeveerde matras

Net als bij een waterbed matras bestaat de kern van het luchtgeveerde matras uit een vinyl zak. Deze zak wordt met lucht gevuld in plaats van met water. De luchtkern wordt omsloten door latex of koudschuim. Het luchtgeveerde matras is traploos instelbaar waardoor de hardheid naar eigen wens kan worden ingevuld.

Het grote voordeel van het luchtgeveerde matras is dat een goede en gelijkmatige ondersteuning van het lichaam wordt verkregen. Drukpunten worden daarbij voorkomen. Door de gelijkmatige verdeling van het lichaamsgewicht over het ligoppervlak ontstaan er geen drukpunten. Hierdoor worden bloedvaten en zenuwbanen ontlast. U beweegt veel minder tijdens de slaap.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Luchtgeveerde matras : Wat zijn de kenmerken.

(Verstelbare) bedbodem

Een luchtgeveerd matras kan op elke bedbodem worden geplaatst.

Ligcomfort van luchtgeveerde matras

Het ligcomfort is uitstekend van een luchtgeveerde matras. De lucht vormt zich volledig naar de contouren van het lichaam. Een nadeel is dat de luchtdruk reageert op de omgevingstemperatuur. Hierdoor kan de zachtheid/hardheid van het matras ongewild veranderen. hoe hoger de omgeveingstemperatuur, hoe harder het matras.

Lichaamsondersteuning

Een luchtgeveerde matras past zich dus uitstekend aan de vormen van het lichaam aan. De natuurlijke s-curve van de ruggengraat wordt volledig gerespecteerd. Daarnaast wordt de onderrug op de juiste wijze ondersteund. Bij het slapen op de zij is het aanpassingsvermogen aan de schouders en de heup uitstekend. Over het algemeen is het comfort van een luchtgeveerde matras zeer hoog..

luchtgeveerde

Ventilatie-eigenschappen

De vinylkern van een luchtgeveerde matras neemt geen lichaamsvocht op doordat er geen luchtcirculatie plaatsvindt, hoe gek dat ook klinkt voor een 'luchtgeveerde matrassen'.

De gehele tijk kan worden afgenomen en dus eenvoudig worden gereinigd. Raadzaam is het om te kiezen voor een luchtgeveerde matras met een vochtregulerende tijk.

Levensduur van luchtgeveerde matras

Afhankelijk van de kwaliteit gaat het product gemiddeld 10 jaar mee.

Prijs luchtgeveerde matras

Luchtgeveerde matrassen zijn niet goedkoop. U moet rekening houden met een prijs per matras tussen € 800,- en € 1.000,-

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

ljf adriaans

ljf adriaans

Op dinsdag 01 december 2015 stelde ljf adriaans de vraag:


mijn matrair lucht matras loop leeg , ik heb een nieuwe pomp, wat kan dat zijn , uw conclutie.

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op dinsdag 01 december 2015


Geachte mevrouw, heer Adriaans, Een Matriar luchtgeveerde matras loopt altijd leeg ware het niet dat de pomp voor een automatische aanvoer van lucht zorgt tot het door u aangegeven niveau van hardheid. Het kan zijn dat de pomp onvoldoende functioneert of dat er een zodanig lek in het matras zit dat de pomp de aanvoer van lucht niet kan organiseren. Ik raad u aan contact op te nemen met de dealer waar u het matras heeft gekocht of rechtstreeks de fabrikant benaderen. Met vriendelijke groeten, Peter Trompet WelkeMatras?.

Fred Rensen

Fred Rensen
Zaltbommel

Op donderdag 10 juli 2014 stelde Fred Rensen de vraag:


verkoopadressen

Ik ben geinteresseerd in luchtgeveerde matrassen, welke merken, en waar zijn deze te koop ?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op donderdag 10 juli 2014


Geachte heer Rensen, Het aanbod van luchtgeveerde matrassen is nog maar beperkt. Airbed, Viscair en Matrair zijn merken waaronder luchtgeveerde matrassen worden aangeboden. Met de producten van Matrair ben ik bekend. Kwalitatief is dit matras een goede keus. Voor de verkoopadressen kunt u het beste de websites van de hier genoemde merken bezoeken. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras? .