Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Magneet matras

Een magneetmatras is een matras die uitgerust is met magnetische strips. Echter is het lastig om de werking van magneetmatrassen te verifiëren

De vraag die gesteld mag worden bij magneetmatrassen: Gaat van deze matrassen een heilzame werking uit of is de aanbieder puur uit op winst?

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Magneet matras

Wetenschappers zijn er in ieder geval over uit dat magnetische therapie geen negatieve bijwerkingen heeft, echter is het tegendeel (positieve bijwerking) ook nog nooit echt bewezen. De achterliggende gedachte is dat de magneten een soort van kosmische energieën overbrengen op de slaper en wel zodanig dat deze kosmische energie naar de plek gaat waar de slaper bijvoorbeeld pijn heeft. Een magnetisch matras zou voor een aantal aandoeningen zin hebben, bijvoorbeeld: Rugpijn, artritis, fybromialgie en migraine. 

Is dit matras voor iedereen geschikt?

Nee, het magnetische matras is sowieso ongeschikt voor patiënten met elektische implantanten zoals pacemakers, defribrillatoren e.d. Ook raden wij het zwangere vrouwen ten sterkste af om op een magnetisch matras te gaan liggen. 

Wat kost een magnetisch matras?

Prijzen van magnetisch matras variëren sterk, op internet zijn er magnetische topdekmatrassen te vinden van ongeveer € 400,- á € 500,-. Echter doen er op het internet ook veel verhalen rond over malafide bedrijven die tijdens busreizen deze matrassen aanbieden voor exorbitant hoge bedragen. 

 

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Mieke

Mieke

Op zondag 19 maart 2017 stelde Mieke de vraag:


Heb een aantal jaren geleden een matras 19/20 cm dik met magneten gekocht op een verkoopmiddag, Mijn vraag is of deze matras aan beide kanten beslapen kan worden. Heb nu de magneetkant aan de onderkant liggen. Heb niet het idee dat de matras echt helpt waar die voor verkocht is. Slaap erg slecht en zweet heel erg. Op de matras staat zonenmatras / Ortho-Med / Typ Sanoflex 800 / Vithermo.

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op zondag 19 maart 2017


Geachte mevrouw Mieke, Magneet matrassen zijn een broodje aap. Er kan geen enkele bewezen werking van worden afgeleid. U spreekt zelf ook al een twijfel over de prestatie uit. Ik waarschuw al jaren voor dit type matrassen, die bijna altijd via een verkoopdemonstratie onder grote druk worden verkocht. Uit dat oogpunt zal ik u helaas niet van een advies gaan voorzien. Ik brand mijn vingers liever niet aan dit soort producten. Ik reken op uw begrip. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.

Mevr. T. Garthoff

Mevr. T. Garthoff

Op zondag 04 december 2016 stelde Mevr. T. Garthoff de vraag:


Waarom wordt toegestaan, dat tijdens b.v. busreizen of beurzen, een bio-magnetische bovenlegger aangeboden wordt voor 600,00 euro?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op maandag 05 december 2016


Geachte mevrouw Garthoff, In principe gaat het bij dit soort bijeenkomsten om een agressieve vorm van verkoop. De klant geniet hierbijwel een wettelijke bescherming. Maar voorkomen is beter dan genezen. Laat u nooit verleiden tot het doen van een dergelijke aankoop. De werking van een matrasproduct voorzien van magneten is nooit aangetoond en vormt naar mijn mening een broodje aap. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.