Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Nasa matras

Drukverlagende matrassen zijn gebaseerd op  traagschuim, ook wel visco-schuim of Tempur schuim genoemd. In de volksmond  worden dergelijke matrassen meestal aangeduid als Nasa matrassen of Nasa matras.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Nasa matras: Wat zijn de kenmerken

Het nasa matras ook wel traagschuim matras genoemd heeft inmiddels een grote vlucht genomen. Vrijwel elke matrassenfabrikant voert vandaag de dag een dergelijk matras in haar assortiment. Bekende merknamen van Nasa matrassen zijn Energy+, MediActive, Tempur en M-Line.                           

 

Historie van het Nasa matras

Een veel voorkomend misverstand willen wij gelijk uit de weg ruimen. Een Nasa matras wordt niet door de Amerikaanse Nasa ruimtevaart organisatie geproduceerd. Wel is de oorsprong van het Nasa matras bij deze organisatie te vinden. Immers het traagschuim is door deze organisatie ontwikkeld. Ondernemingen die gebruik maken van een door de Nasa ontwikkelde technologie kunnen een certificaat aanvragen. Vandaar dat sommige Nasa matrassen voorzien zijn van een officiële Nasa aanduiding. De eerste onderneming die zich ging specialiseren in het Nasa matras was de Deense onderneming Dan-Foam. Voor de productie en verkoop van het Nasa matras werd een aparte divisie in het leven geroepen te weten Tempur-Pedic. Het Nasa matras van Dan-Foam kreeg de inmiddels bekende merknaam Tempur. Begin jaren negentig in de vorige eeuw bracht Tempur-Pedic in Zweden haar Nasa matrassen op de markt. Daarna volgde een wereldwijde expansie.

Het Nasa matras verandert de bestaande inzichten

De introductie van het Nasa matras heeft grote gevolgen gehad voor de matrassen industrie. Het algemeen geaccepteerde uitgangspunt dat een matras hard moest zijn was plotseling achterhaald. Het Nasa matras biedt namelijk een hoge conformiteit d.w.z. dat een dergelijk matras zich maximaal aan het menselijk lichaam weet aan te passen. Een Nasa matras is dus heel soepel en voelt daardoor zacht aan.

Kwaliteitsverschillen Nasa matrassen

De aanduiding Nasa matras is niet beschermd. Dat betekent dat het nogal eens voorkomt dat een matras als Nasa matras wordt aangeboden maar niet aan de kwaliteitseisen voldoet. Let bij de aanschaf van een Nasa matras op de volgende zaken:

  • Het schuim moet reageren op uw lichaamstemperatuur en haar maximale soepelheid bereiken bij 27 tot 28 graden Celsius
  • Het schuim is geschuimd en niet gegoten geproduceerd
  • Het schuim kent een open en niet een gesloten celstructuur
  • Het soortelijk gewicht (SG) van het schuim ligt tussen de SG waarden 50 en 65
  • Het schuim is minimaal 4 centimeter hoog indien geplaatst op een pocketvering basis en 6 centimeter indien geplaatst op een koudschuim basis
  • Het schuim is eenzijdig aangebracht. D.w.z. dat alleen de bovenkant van het matras van dit schuim is voorzien.

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Conny de Graaf

Conny de Graaf

Op maandag 02 oktober 2017 stelde Conny de Graaf de vraag:


Energy+ of MediActif

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op donderdag 05 oktober 2017


Geachte mevrouw De Graaf, Om de keuze te bepalen tussen het MediActive en Energy+ matras, maakt u gebruik van de volgende link: https://www.livingcomfort.nl/matraskeuzehulp. Aldaar aangekomen vult u de vragenlijst in en krijgt u een passend advies. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.

j.van.driel

j.van.driel

Op donderdag 03 november 2016 stelde j.van.driel de vraag:


om de hoeveel tijd moet de matras gekeerd worden?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op zaterdag 05 november 2016


Geachte mevrouw, heer Van Driel, Voor het draaien of keren van een matras zijn geen vaste regels. Tegenwoordig zijn er zelfs matrassen op de markt die helemaal niet van plaats hoeven te worden gewisseld om de levensduur te verlengen. Als vuistregel kunt u aanhouden eens in de 3 maanden uw matras van positie te veranderen. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.