Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Pocketvering matras

Er bestaan twee vormen van matrassen met metalen veren:


Een pocketvering matras is opgebouwd uit metalen veren elk verpakt in een zakje oftewel pocket. Deze pockets kunnen los van elkaar bewegen. Deze veren zijn klein van formaat en groot in aantal

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Pocketvering matras : Wat zijn de kenmerken.

Kwaliteit pocketvering matrassen bepaald door aantal, zones en staal

Het aantal veren in een pocketvering matras loopt van 240 veren per m2 tot wel 500 veren per m2. Ook de draaddikte kan sterk variëren. Van 1,6 mm tot 2,2 mm. Hoe dikker de draad, hoe stugger het matras aanvoelt. Een belangrijke eigenschap van de pocketveer is dat deze zich individueel aanpast aan de gebruiker. Daarnaast kan het aantal pocketveren per matras sterk oplopen. Beide zaken hebben een belangrijke invloed op het ligcomfort van pocketvering matrassen.

Levensduur hoger als veren van thermisch gehard staal

De levensduur van het matras wordt positief beïnvloedt wanneer de pocketveren zijn gemaakt van thermisch gehard staal. Tijdens het productieproces wordt het staal gedurende een bepaalde periode tot 400 graden Celsius verhit.

Verstelbare bedbodem

Een pocketvering matras kan meestal op een verstelbare bedbodem worden gelegd.

Ligcomfort van het pocketvering matras

Afhankelijk van de opbouw en toegepaste materialen kan met een pocketvering matras een bijzonder hoog ligcomfort worden bereikt. Om het ligcomfort te verhogen wordt de kern van een drukverdeler en een toplaag voorzien. Verschillende materialen worden ingezet voor de drukverdeler ( vilt of jute, of paardenhaar) en de toplaag ( polyether schuim, talalay latex, koudschuim en traagschuim).

Lichaamsondersteuning met zones

De trend vandaag de dag bij een pocketvering matras is: Hoe meer veren per m2 worden gebruikt, hoe beter de lichaamsondersteuning is. Daarnaast is de pocketvering matras goed in te delen in zones. Er zijn 5 en 7-zone matrassen. Elke zone is afgestemd op een specifiek lichaamsonderdeel. Over het feit of een 7-zone indeling een betere lichaamsondersteuning biedt dan een 5-zone, lopen de meningen nogal uiteen.

Pocketvering

Verschillende types veren per zone

In de zone indeling wordt gebruik gemaakt van verschillende type pocketveren per zone. Door deze indeling wordt de wervelkolom in haar natuurlijke vorm tijdens het slapen uitstekend ondersteund. Dit geldt tevens voor de onderrug. Bij het slapen op de zij is het aanpassingsvermogen van een pocketvering matras aan de schouders en de heup goed te noemen. De conclusie is dat de conformiteit van een pocketvering matras varieert van goed tot uitstekend.

Ventilatie-eigenschappen pocketvering

Qua ventilate doet de pocketvering matrassen het uitstekend. Dit komt doordat er lucht zit in de pocketveren. Bij elke beweging van de slaper wordt er lucht verplaatst en zo wordt de vochtregulering op pijl gehouden.

Levensduur pocketvering matrassen

Afhankelijk van de toegepaste materialen en de persoonlijke situatie van de slaper is de levensduur van een pocketvering matras goed.

Prijs pocketvering matrassen

De prijs van een pocketvering matras kan sterk variëren: Van goedkoop tot het hoge segment.

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

D.J.van de Kreeke-Koemans

D.J.van de Kreeke-Koemans

Op maandag 30 januari 2017 stelde D.J.van de Kreeke-Koemans de vraag:


Wat is de beste matras voor mijn moeder

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op donderdag 02 februari 2017


Geachte mevrouw, heer Van de Kreeke, Voor een matrasadvies zijn een aantal gegevens nodig. Ik vraag u naar onze homepagina te gaan waar u de MatraskeuzeHulp aantreft. Nadat u de korte vragenlijst hebt doorlopen ontvangt u voor uw moeder een advies op maat. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras .

Saima

Saima

Op donderdag 18 augustus 2016 stelde Saima de vraag:


Beste Peter, ik heb een Canadees bed met een afwijkende maat, 140x190. Het matras is toe aan vervanging. Wat kunt u adviseren om een matras met een afwijkende maat te kopen. Ik wil wel goede kwaliteit, ik hou van stevig matras en een die lang meegaat.

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op vrijdag 19 augustus 2016


Beste Saima, De keuze van een matras bepaal je niet op basis van de maatvoering waaraan je bent gebonden maar vanwege de problematiek die moet worden opgelost. Op het moment dat je een keuze hebt gemaakt voor het type matras dat het beste geschikt is, ga je op zoek naar een fabrikant die dit matras in de gevraagde maat kan maken. Immers wat heb je aan een matras van de juiste afmeting maar die totaal ongeschikt voor je is of niet lekker ligt. Mijn advies is dus ga eerst op zoek naar het best passende matras en pas daarna naar de leverancier. Mocht het zo zijn dat je het gewenste matras niet in 140 x 190 Cm kunt vinden, dan rest maar 1 ding. Het bestaande bed vervangen. Immers de kwaliteit en kwantiteit van jouw nachtrust moet voorop staan. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras..