Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Polyether matras

De basis grondstof van een polyether matras is natuurlijk polyurethaan. Polyurethaan bestaat uit vele kleine cellen die zorgen voor een flexibel en veerkrachtig resultaat. Polyetherschuim matrassen zijn verkrijgbaar in meerdere dicht- en hardheden. De dichtheid of soortelijk gewicht (SG) zegt iets over de hoeveelheid grondstof die verwerkt is in de matras per eenheid. Voor een goed matras wordt een dichtheid vanaf 35 kilo per kubieke meter aanbevolen in een zachte of middelharde uitvoering.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Polyether matras : Wat zijn de kenmerken.

(Verstelbare) bedbodem: niet zondermeer geschikt

Niet elke polyether matras is geschikt voor een verstelbare bedbodem. Geschikte bedbodems zijn doorgaans spiraalbodem, lattenbodem en boxspring. Maar of het ook daadwerkelijk geschikt is hangt af van de dichtheid, de hardheid en de hoogte van het polyetherschuim matras.

Ligcomfort van het polyether matras; erg verschillend

Een polyetherschuim matras kan uiterst comfortabel zijn, maar ook zeer stug aanvoelen. De veerkracht en soepelheid hangt af van de dichtheid en de gekozen hardheid van het materiaal.

Lichaamsondersteuning polyether matras

Afhankelijk van de dichtheid van het schuim en de gekozen hardheid kan een polyetherschuim matras zich goed aan de vormen van het lichaam aanpassen. De samenstelling van het schuim is hierbij bepalend. Een matras met een SG waarde van bijvoorbeeld 20 geeft weinig tot geen ondersteuning. Een polyether matras met een SG waarde van 40 geeft een betere ondersteuning.

Ventilatie-eigenschappen: redelijk tot goed

Een polyetherschuim matras is opgebouwd uit gelijkmatige open cellen. Hierdoor kan het matras redelijk tot goed ademen. Het is raadzaam om de matraskern te voorzien van een vochtregulerende tijk.

Levensduur polyether matras

Voor de levensduur van een polyetherschuim matras wordt doorgaans gerekend met een periode van 10 jaar. De duurzaamheid wordt echter sterk beïnvloed door de dichtheid (SG waarde) van het materiaal.

Prijs polyether matras

Een polyether matras biedt in vergelijking met andere comfortmaterialen een gunstige prijs/kwaliteitsverhouding.

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Bezoekers van Welke-Matras.nl hebben nog geen vragen achter gelaten.