Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Waterbed als matras

De kern van het waterbed wordt gevormd door een met water gevulde vinyl zak. Het water wordt verwarmd door een instelbaar verwarmingselement. De beweging van het water kan op verschillende niveaus worden gestabiliseerd.

  • Van ongestabiliseerd, waarin het water een volledige bewegingsvrijheid kent,
  • tot maximaal gestabiliseerd, waarin het water volledig bewegingsloos is.

De stabilisatie wordt verzorgd door zogenaamde fibermatten of een gelvormende component.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Waterbed als matras : Wat zijn de kenmerken.

Voordeel: waterbed goede en gelijkmatige ondersteuning

Het grote voordeel van het waterbed is dat er een goede en gelijkmatige ondersteuning van het lichaam wordt verkregen. Drukpunten worden daarbij voorkomen. Het waterbed is het enige matras waarvan de temperatuur traploos kan worden ingesteld. Koel in de zomer en lekker warm in de winter.

Nadeel: zwaar

Doordat het gewicht van een waterbed matras zeer groot is, dient het waterbed op een gewichtsverdelende onderbouw te worden geplaatst.

(Verstelbare) bedbodem

(Elektrisch) verstelbare waterbedden zijn niet beschikbaar. Wel worden er lichtgewicht watermatrassen aangeboden. Deze waterbed matrassen kunnen op een (elektrisch) verstelbare lattenbodem worden geplaatst.

Ligcomfort van een waterbed

Het ligcomfort van een waterbed is onvergelijkbaar in zijn soort. Het water vormt zich volledig naar de contouren van het lichaam. Slapen op water vormt een unieke ervaring. Men heeft het gevoel te "zweven" op het waterbed.

Lichaamsondersteuning waterbed matras

Een waterbed past zich uitstekend aan de vormen van het lichaam aan. De natuurlijke s-curve van de ruggengraat wordt volledig gerespecteerd. Daarnaast wordt de onderrug op de juiste wijze ondersteund. Bij het slapen op de zij is het aanpassingsvermogen van een waterbed aan de schouders en de heup uitstekend. In het algemeen is het comfort zeer hoog.

Door de gelijkmatige verdeling van het lichaamsgewicht over het ligoppervlak ontstaan er geen drukpunten. Hierdoor worden bloedvaten en zenuwbanen ontlast. U beweegt veel minder tijdens de slaap.

Ventilatie-eigenschappen waterbed matras

Het waterbed zelf kan geen vocht opnemen. Daarom is het van belang om een goed vochtregulerende tijk te nemen dat regematig verschoond wordt. Uiteraard kan er veel moeilijker luchtcirculatie plaatsvinden zoals bij een pocketveringmatras.

Levensduur van een waterbed

Afhankelijk van de kwaliteit van het watermatras gaan waterbedden gemiddeld 10 jaar mee.

Prijs waterbed matras

Waterbedden worden in vele prijsklassen aangeboden. Voor een goed waterbed moet rekening worden gehouden met een prijs tussen € 1000,- en € 1.500,-

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

gonnie uyanik

gonnie uyanik

Op donderdag 04 februari 2016 stelde gonnie uyanik de vraag:


mag er een topdek op watermatras?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op donderdag 04 februari 2016


Geachte mevrouw Uyanik. Mijn antwoord op uw vraag zal kort en krachtig zijn: Nee. Een topdek matras is niet geschikt om op een waterbed,te plaatsen. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras?.

A van Rossum

A van Rossum

Op vrijdag 30 oktober 2015 stelde A van Rossum de vraag:


wel dekbed kan ik het beste kiezen op een waterbed?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op zaterdag 31 oktober 2015


Geachte mevrouw, heer Van Rossum, Er zijn geen dekbedden beschikbaar die speciaal voor waterbedden geschikt zijn. Elk goed 4 seizoenen dekbed zal volstaan. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras?.