Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

WelkeMatras? Makkelijk en snel matrassen vergelijken.

Vergelijk makkelijk en snel matrassen van de grootte aanbieders van Nederland en België. WelkeMatras geeft u een overzicht van prijzen en eigenschappen.
Naam Type Prijs

Matrassen vergelijken

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuw matras en gaat matrassen vergelijken, dan is het aanbod dat u tegenkomt overweldigend. Niet alleen zijn er vele matras merken en matras soorten beschikbaar. Maar ook is het prijsverschil tussen de diverse matrassen enorm groot. U komt dan al gauw in de positie dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Daarnaast verandert de matrassenindustrie haar aanbod met grote regelmaat. Nieuwe modellen en verbeterde materialen zijn aan de orde van de dag. Al koopt u bij wijze van spreken elk jaar een nieuwe matras een routine aankoop zal het dus nooit worden.

De WelkeMatras expert over het vergelijken van matrassen

Matrassen vergelijken op basis van eigenschappen

Een matras kiest u natuurlijk op basis van de geleverde eigenschappen. Er zijn een aantal soorten matrassen te onderkennen. Elk soort matras beschikt over eigen en vaak verschillende eigenschappen. Het is daarom belangrijk dat u deze basis eigenschappen kent. Er zijn 5 soorten matrassen te onderscheiden, te weten het traagschuim matras , het koudschuim matras, het polyether matras, het pocketvering matras, het binnenvering matras en het latex matras. Het waterbed en het lucht geveerde matras laten wij gezien de beperkte marktomvang buiten beschouwing.

Proefslapen

Het kopen van een matras is een uitdaging die u al liggend dient aan te gaan. Verkoop personeel zal u al snel een bepaald matras willen aanpraten. Maar het beste matras voor u is het matras dat u het meeste comfort en ondersteuning biedt. En de enige mogelijkheid om dit vast te stellen is om er een paar uit te proberen.

Een eerst selectie kunt u bijvoorbeeld in de winkel maken. Maar voordat u het geselecteerde matras daadwerkelijk aanschaft is het van belang dat u dit matras thuis vrijblijvend voor een groot aantal nachten heeft uitgeprobeerd. Indien u dus een aantal matrassen gaat vergelijken dan adviseren wij u alleen die matrassen te overwegen waarop u mag proefslapen.

Matrasprijzen vergelijken

Het kopen van een matras wordt tevens bemoeilijkt door de prijs. Fabrikanten en detaillisten spelen een ondoorzichtig prijsspel. De marges zijn vaak zo hoog dat er routinematig aanbiedingen worden gedaan als “2e matras gratis” of “nu 70% korting”. Laat u niet verleiden tot een aankoop van een matras op basis van een aanbieding. De kans dat u een verkeerde keuze maakt is levensgroot. En dan geldt dat goedkoop duurkoop is geweest.

Uiteraard blijft prijs een belangrijk element bij het matrassen vergelijken. Maar het beste advies dat wij u kunnen geven is hier te tijd voor te nemen. Zet de verschillende prijzen en aanbiedingen eens rustig naast elkaar. Hou daarbij in ogenschouw dat duurdere matrassen niet altijd kwalitatief ook de beste matrassen zijn.

Matrassen keurmerk

Let er bij het matrassen vergelijken op of het product voorzien is van een testrapport. Organisaties zoals de Consumentenbond, TNO, TÜV Rheinland, Stiftung Warentest en LGA testen met regelmaat matrassen en publiceren de resultaten. Vraag altijd naar het testrapport als hiervan melding wordt gemaakt.

Is er geen testrapport van een gerenommeerde organisatie beschikbaar dan is er nog geen kind over boord. Zeker niet als de verkopende partij is aangesloten bij een branche organisatie zoals de Centrale Branchevereniging Wonen of Thuiswinkel.org. Deze organisaties stellen hoge eisen aan hun leden. Daarnaast kennen zij een onafhankelijke klachtencommissie waar u terecht kunt bij een meningsverschil met de leverancier.

Matrassen levertijd

Doorgaans bedraagt de levertijd van een merk matras via de slaapspeciaalzaak besteld wel 4 tot 6 weken. Dat is een vrij lange periode. Maar er zijn ook winkels waar u het matras meteen kunt meenemen zoals Ikea, Kwantum, Matrassen Concord en Leen Bakker. Een matras kunt u tegenwoordig ook heel gemakkelijk bestellen bij gespecialiseerde webwinkels waaronder Wehkamp, Energy+ en MediComfort. De levertijd bij deze partijen bedraagt gemiddeld 2 tot 3 werkdagen.

Matras vergelijker

Om u op weg te helpen heeft WelkeMatras de matras vergelijker ontwikkelt. Hierbij hebben wij de voor een aankoop van belang zijnde gegevens verwerkt van de bekende matras merken waaronder Tempur, MediActive, Auping, Energy+, M-Line, en TotalFit. Winkel merken van Beter Bed, de Beddenreus, Swiss Sense, Matras Direct en dergelijke hebben wij tot op heden buiten beschouwing gelaten. Het matrassen vergelijken van deze merken gaan we in de toekomst zeker toevoegen.

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

miranda

miranda

Op maandag 08 januari 2018 stelde miranda de vraag:


keuze

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op maandag 08 januari 2018


Beste Miranda, De beste keuze maak je met de Matraskeuze Hulp die je op onze homepagina vindt. Volg de 8 stappen en je krijgt een persoonlijk advies over het voor jou meest geschikte matras. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.

A. Franken

A. Franken

Op donderdag 13 juli 2017 stelde A. Franken de vraag:


welk matras geeft de beste steun? een Tempur of MLine

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op vrijdag 14 juli 2017


Geachte mevrouw, heer Franken, Uw vraag is door mij niet zo maar te beantwoorden. Zowel Tempur als M-Line zijn uitstekende producten en bieden beide een goede ondersteuning voor bijvoorbeeld de rug. Wat jammer is dat u deze matrassen niet eerst vrijblijvend thuis mag uitproberen. Proefslapen is een must om tot een goed besluit te komen. Er zijn matrassen op de markt die prijsgunstiger zijn en zeker vergelijkbaar goed presteren als de door u genoemde merken. Daarnaast kunt u deze producten gedurende een aantal weken thuis gratis ervaren zonder aankoopverplichting. Ik raad u aan naar onze homepagina te gaan en de MatrasHulp te doorlopen. U krijgt dan een persoonlijk advies. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.