Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Artrose matras

Artrose is een reumatische ziekte waarbij het kraakbeen zachter en dunner wordt. Artrose wordt in de volksmond ook wel gewrichtsslijtage genoemd. 

Wat zijn de klachten bij artrose en hoe kan een goed matras de klachten bij artrose verlichten? Wanneer u op zoek gaat naar het beste matras bij artrose, is het verstandig om rekening te houden met de eigenschappen van het matras en met uw persoonlijke voorkeuren met betrekking tot het comfort van het matras.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Wat is het beste matras bij artrose?

Wat is artrose?

Bij de reumatische aandoening artrose is er sprake van overmatige slijtage en/of van het niet goed functioneren van de groeifunctie van kraakbeen. Hierdoor slijt het kraakbeen weg en kan onvoldoende herstellen van het bewegen van de botten. De botten komen, naarmate het kraakbeen verder slijt, tegen elkaar, wat voor pijn en stijfheid in het gewricht kan zorgen. De pijn van artrose komt het meeste voor in gewrichten rond de heup, knie, handen, voeten, nek en rug. Vanuit het gewricht kan de pijn ver uitstralen. 

Naast de (uitstralende) pijn, kan artrose in een later stadium ook leiden tot verandering in houding doordat de stand van de botten ten opzichte van elkaar kan veranderen. Vaak komt artrose op zichzelf voor, maar het kan ook ontstaan na een gewrichtsontsteking of bij zwakke gewrichtsbanden. 

Wat is het beste matras bij artrose?

Wanneer u klachten ondervindt van artrose, is een goede nachtrust belangrijk om uw gewrichten te laten herstellen. Tijdens de slaap dienen de gewrichten en gewrichtsbanden zo weinig mogelijk druk te krijgen. Dit kan gerealiseerd worden door te kiezen voor een drukverlagend matras. Als het matras daarnaast nog zorgt voor een gelijkmatige lichaamsondersteuning, waarbij uw wervelkolom rust in de natuurlijke houding, bent u verzekerd van het beste matras bij artrose. Natuurlijk dient u te allen tijde rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren met betrekking tot het comfort van het matras(de hardheid van het matras, gaat het opstaan gemakkelijk, etc.). 

Kort samengevat. Het beste matras bij artrose...

... verlaagt de druk op de gewrichten en gewrichtsbanden, zodat deze kunnen herstellen tijdens de nachtrust.
... zorgt voor een gelijkmatige lichaamsondersteunig.
... voldoet aan uw persoonlijke voorkeuren op het gebied van comfort.  

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

J.Vermulst

J.Vermulst

Op maandag 18 december 2017 stelde J.Vermulst de vraag:


Ik heb wekedelen reuma en artrose welk matras?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op maandag 25 december 2017


Geachte mevrouw Vermulst, Er is niet zo maar een matras aan te wijzen voor uw problematiek. Om u van een goed advies te kunnen voorzien, nodig ik u uit naar onze homepagina te gaan waar u de MatraskeuzeHulp aantreft. Na ontvangst van de ingevulde vragenlijst ontvangt u spoedig een passend advies. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras .

Braet Marleen

Braet Marleen
9800 Astene

Op donderdag 15 mei 2014 stelde Braet Marleen de vraag:


Ik ben toe aan een nieuwe matras. Sind 2 jaar heb ik last van artrose thv.de nek/ schouders/ en laag lumbaal. 'sMorgens heb ik veelal last van stramme en pijnlijke spieren/ gewrichten.Mijn gewicht is 56 kg en ik meet 1m62....Welke matras zou U mij aanraden?Met vriendelijke groeten, en alvast bedankt. Marleen Braet

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op woensdag 21 mei 2014


Geachte mevrouw Braet, Uw bericht heb ik helaas over het hoofd gezien. Excuus voor de verlate beantwoording. Ik ben een grote voorstander van drukverlagende NASA traagschuim matrassen. Voor u zal dit matras zeker uitkomst kunnen bieden. Alle belangrijke informatie over dit type matras vindt u op onze website. Ik raad u aan voor een matras te liezen waar u ten minste 14 dagen op mag proefslapen zonder aankoopverplichting. Ook voor dit onderwerp kunt u op deze website terecht. Proefslapen moet, zeker in uw geval. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras?.