Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Fibromyalgie matras

Fibromyalgie wordt letterlijk vertaald als 'pijn in bindweefsel en spieren' en behoort tot de meest voorkomende pijnsyndromen. Doordat deze reumatische aandoening pijn en vermoeidheid veroorzaakt, is een goede nachtrust op een goed matras belangrijk. 

Wat is fibromyalgie precies en welke klachten veroorzaakt deze ziekte? Door bij het kopen van een matras rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren op het gebied van slapen en de eigenschappen van het matras, bent u in staat te kiezen voor het beste matras bij fibromyalgie. Het matras kan uw klachten verlichten en u helpen een goede nachtrust te bezorgen. 

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Beste matras bij fibromyalgie

Wat is fibromyalgie?

Fibromyalgie wordt letterlijk vertaald als 'pijn in bindweefsel en spieren'. Naast (chronische) pijn veroorzaakt deze reumatische aandoening stijfheid en vermoeidheid. Als gevolg van fibromyalgie kunt u ook last hebben van slaapstoornissen of stemmingswisselingen. 

Door een verhoogde spanningstoestand van spieren en pezen kan een verhoogde drukgevoeligheid op een aantal specifieke punten ('tender points') ontstaan. Buiten deze klachten om zijn ochtendstijfheid, chronische stress en gevoeligheid voor warmte- en temperatuurschommeling, klachten welke vaak ondervonden worden door fibromyalgie-patiënten.

Er worden bij fibromyalgie geen afwijkingen gevonden in de spieren of het bindweefsel. Hierdoor is het lastig vast te stellen of iemand deze reumatische aandoening heeft. Er zijn geen medicijnen of behandelingen tegen fibromyalgie, waardoor iemand met fibromyalgie altijd klachten zal ondervinden. Wel kan de pijn bij fibromyalgie bestreden worden door een goede nachtrust op een goed matras.

Wat is het beste matras bij fibromyalgie?

Omdat er geen medicijnen en behandelingen zijn om de fibromyalgie te genezen of de klachten te verminderen, is een goede nachtrust de enige manier om het lichaam weer op te laden. Omdat het hebben van pijn energie kost, kan het lichaam beter omgaan met de pijn wanneer u voldoende energie heeft.  Fibromyalgie patiënten kunnen door de pijn doorgaans slecht in slaap komen of bereiken door de pijn niet het diepste slaapstadium (delta-slaap). Terwijl het lichaam juist in dat stadium het beste kan herstellen.

Het beste matras bij fibromyalgie is een matras welke zo min mogelijk druk uitoefent op het lichaam, de toch aanwezige druk op het lichaam evenredig verdeelt en de druk op de spieren en het bindweefsel verlaagt. Een drukverlagend matras is daarom aan te raden. Denkt u hierbij aan een traagschuimmatras, luchmatras of een waterbed.

Aangezien fibromyalgie ook samen kan gaan met ontstekingen, is een goed ventilerend en vochtafdrijvend matras en een gezond en droog slaapkamerklimaat gewenst. 

Het belangrijkste bij een fibromyalgie matras is dat deze het juiste comfort biedt. Comfort is erg persoonlijk. Daarom is het aan te raden een matras eerst te proberen, het liefst door de proefslapen. Hierdoor komt u erachter of het matras het juiste comfort biedt en zo weinig mogelijk druk op het lichaam uitoefent. 

Kort samengevat. Het beste matras by fibromyalgie...

... oefent zo min mogelijk druk uit op het lichaam. De toch aanwezige druk wordt door het matras verlaagt. 
... ventileert goed en is vochtafdrijvend.
... biedt u een optimaal slaapcomfort.  

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Francis

Francis

Op donderdag 05 oktober 2017 stelde Francis de vraag:


Heb fibroialgy

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op donderdag 05 oktober 2017


Beste Francis, Bij weke delen reuma of met een moeilijk woord fibromyalgie is het lastig om een matras aan te wijzen die geschikt is. Patiënten met deze aandoening geven aan dat een drukverlagende traagschuim matras vaak voor een goede oplossing zorgt. Ik heb over het onderwerp fibromyalgie een artikel geplaatst op WelkeMatras. Hiervoor maakt u gebruik van de volgende link: http://www.welke-matras.nl/nl/zoeken?s=fibromyalgie. Indien u informatie wenst over traagschuim matrassen dan gaat u naar: http://www.welke-matras.nl/nl/matras-soorten/traagschuim-matras. Wanneer u een matras heeft geselecteerd, zie er dan wel op tot dat u deze eerst thuis gratis mag uitproberen. Proefslapen moet om een teleurstelling te voorkomen. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras .

A.M. Tóth

A.M. Tóth

Op donderdag 04 mei 2017 stelde A.M. Tóth de vraag:


teruggave belastingdienst op een goed bed

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op vrijdag 05 mei 2017


Geachte mevrouw, heer Toth, Er zijn bijzondere omstandigheden waardoor de aanschafkosten van een matras als aftrekpost voor de inkomstenbelasting kunnen worden opgevoerd. Over de mogelijkheden kunt u het beste een belastingconsulent raadplegen. Ik ben een matras- en geen belastingspecialist. U zult begrijpen dat Ik op belastinggebied geen verder advies ga verstrekken. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.