Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Reuma

Bijna twee miljoen Nederlanders hebben te maken met een reumatische aandoening, met als gevolg pijn, stijfheid en vermoeidheid.  Een goede nachtrust en een goed matras is belangrijk voor het herstel uw lichaam.

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende aandoeningen aan spieren, gewrichten en pezen. De meeste vormen van reuma zijn behandelbaar, maar niet te genezen. Veel mensen leven hierdoor met dagelijkse pijn en kunnen zich minder goed bewegen. Wat is het beste matras bij reumatische aandoeningen als fibromyalgie, artrose, Bechterew en osteoporse?

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Wat is het beste matras bij fibromyalgie, artrose, Bechterew en osteoporose?

Reuma en nachtrust

Tijdens de slaap komt u tot rust en kunnen uw spieren, gewrichten en pezen herstellen. Omdat pijn energie kost en slaap de energievoorraad herstelt, bent u na een goede nachtrust beter bestand tegen pijn. Omdat een goede nachtrust begint bij een goed matras, zeker bij reuma. 

Zorg ervoor dat u voldoende slaapt (gemiddeld 6-9 uur per nacht). Wanneer u 's middags pijn ervaart door reuma en de pijn u uitput, kunt u door middel van een dutje van 15 tot 20 minuten uw energievoorraad aanvullen. Echter, wanneer u 's nachts slecht slaapt kunt u beter ontspannen in plaats van een dutje doen. 

Een goede nachtrust bij reuma kunt u verder bereiken door  elke dag rond dezelfde tijd naar bed te gaan en op te staan. Gaat u niet te laat slapen en sta niet te laat op. Wanneer u een middagdutje heeft gedaan, zet u dan de wekker om te voorkomen dat u te lang slaapt en u 's avonds geen slaap kunt vatten.

Ontspanning voor het slapengaan is ook belangrijk. Vermijdt te veel licht en lawaai in de slaapkamer en zet de televisie uit. Zo kunt u uw lichaam voorbereiden op de nachtrust. Zorg er verder voor dat u geen volle maag heeft, maar ook geen lege maag. 

Beste matras bij reuma

Er zijn, zoals eerder gezegd, veel verschillende reumatische aandoeningen en per aandoening kunnen de klachten verschillen. Daarom beschrijven we enkele reumatische aandoeningen en wat het beste matras is bij die aandoening. Het beste matras bij reuma is per persoon verschillend en sterk afhankelijk van de aard van uw klachten. Waar kunt u op letten tijdens het kopen van een matras bij reuma? Welke lichaamsdelen dienen ondersteund te worden? 

Wat is het beste matras bij:

 

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Bezoekers van Welke-Matras.nl hebben nog geen vragen achter gelaten.