Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Bechterew matras

De ziekte van Bechterew is een reumatische aandoening. Bij deze vorm van ontstekingsreuma raken vooral de wervel- en bekkengewrichten en de gewrichten van schouders, heupen en knieën ontstoken. 

Wanneer u op zoek gaat naar het beste matras bij Bechterew, kunt het beste letten op de specifieke eigenschappen van het matras en wat deze voor uw klachten doen om ze te verlichten. Ook spelen persoonlijke voorkeuren een grote rol wanneer het gaat om het comfort van het matras.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Beste matras bij Bechterew

Wat is Bechterew?

Bechterew, de ziekte van Bechterew of AS (ankyloserende spondylitis) is een vorm van ontstekingsreuma waarbij de gewrichten van wervel, bekken, schouders, heupen en knieën ontstoken raken. Door de ontstekingen wordt de wervelkolom stijf en pijnlijk en trek mogelijk ook krom. 

Meestal begint Bechterew in de leeftijd van 15-35 jaar, waarbij de ziekte ongeveer drie keer zo vaak voorkomt bij mannen als bij vrouwen. Het is tot nog toe onbekend hoe de ziekte van Bechterew ontstaat en ook verschilt het verloop van de ziekte van persoon tot persoon.

Symptomen van Bechterew zijn pijn en stijfheid, voornamelijk in de lage onderrug en in de bilstreek. 's Nachts, 's ochtends of wanneer u lang in dezelfde houding heeft gezeten treden de klachten op. Beweging helpt om de reumatiche klachten bij Bechterew en stijfheid van de gewrichten te verminderen. Toch komt het voor dat juist door de inspanningen de klachten in de loop van de dag weer toenemen. 

Wat is het beste matras bij Bechterew?

Vermoeidheid is een algemeen symptoom bij Bechterew. De pijn kan 's nachts ook invloed hebben op de nachtrust, en omdat het hebben van pijn energie, krijgt uw lichaam 's nachts niet voldoende rust om het energielevel weer aan te vullen. Veel pijn kan er ook voor zorgen dat het lastig kan zijn om te draaien in bed. Het beste matras bij Bechterew ondersteund de wervelkolom optimaal en maakt het wisselen van houding (draaien) aangenamer. 

Bij Bechterew wordt vooral een stevig (niet te verwarren met hard) matras aanbevolen. Als slaaphouding kunt u het beste de rugligging aanneme, met een plak kussen of helemaal geen kussen. Hierdoor wordt een onnatuurlijke kromming van de wervelkolom tegen gegaan. Een matras die de anatomisch correcte houding van het lichaam optimaliseert geniet bij Bechterew de voorkeur. 

Kort samengevat. Het beste matras bij Bechterew...

... ondersteund de wervelkolom optimaal, door de anatomisch correcte houding van het lichaam te volgen. 
... een stevig matras, waardoor het draaien makkelijker wordt.  
... heeft een hoog ligcomfort. Omdat dit per persoon verschillend is, raden wij aan het matras te testen door te proefslapen. 

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Fam Wever

Fam Wever

Op maandag 19 juni 2017 stelde Fam Wever de vraag:


mijn vrouw heeft de ziekte van bechterew, ze is 33 jaar 62kg en 1.56lang nu zijn we al maanden op zoek naar een goed matrass we hebben zelf een boxspring bed maar het matras is niet goed....wat kunt u hierin ons adviseren

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op maandag 19 juni 2017


Beste familie Wever, Voor een Bechterew situatie is een drukverlagende NASA traagschuim matras een aan te bevelen route. Let er hierbij op dat uw vrouw voordat zij tot aankoop overgaat het geselecteerde matras thuis uitgebreid test. Thuis proefslapen en een langdurige omruilgarantie zijn hierbij de voorwaarden om tot een lange termijn oplossing te komen. Een matras van Tempur, M-Line, MediActive of Energy+ zijn zeker de moeite waard om te onderzoeken. Met vriendelijke groet, Peter Trompert WelkeMatras.