Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Hypermobiliteit matras

Hypermobiliteit wordt ook wel hyperlaxiteit genoemd. Hierbij is er sprake van gewrichten die overbeweeglijk zijn door een afwijking in het weefsel. Deze afwijking zorgt er voor dat weefsel minder ondersteuning biedt dan het behoort te doen. 

Wat is hypermobiliteit precies en wat zijn veel voorkomende klachten bij deze reumatische aandoening? Hieronder vindt u meer informatie over hypermobiliteit en waar u op moet letten bij het aankopen van een matras bij hypermobiliteit.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Beste matras bij hypermobiliteit

Wat is hypermobiliteit?

Hypermobiliteit is een afwijking in het bindweefsel wat er voor zorgt dat de pezen en gewrichten te soepel zijn om uw lichaam voldoende ondersteuning te bieden. Het gevolg van deze afwijking is een grote kans op bijvoorbeeld dat gewrichten half of in zijn geheel ontwrichten.  

Om dit gebrek aan ondersteuning op te vangen nemen uw spieren een gedeelte van de functie van de pezen en banden over. Hierdoor werken de spieren harder en zullen deze sneller overbelast raken.

De meest voorkomende symptomen van hypermobiliteit zijn pijn, vermoeidheid en (sub)luxaties. Hieruit kunnen weer anders complicaties ontstaan zoals ontstekingen in de spieren, spier- en peesscheuringen. Ook hernia's behoren tot de complicaties.  

Wat is het beste matras bij hypermobiliteit??

Een matras bij hypermobiliteit dient te gewrichten van uw lichaam optimaal te ondersteunen. Omdat de gewrichten zelf deze ondersteuning niet kunnen bieden door de afwijking in het bindweefsel is een drukverlagend matras hier uitermate geschikt voor. Hierdoor kunt u optimaal genieten van uw nachtrust. 

Kort samengevat. Het beste matras bij hypermobiliteit?...

... ondersteund de gewrichten optimaal, door de anatomisch correcte houding van het lichaam te volgen.
... een stevig matras, waardoor het draaien makkelijker wordt.
... heeft een hoog ligcomfort zoals het MediActive matras. Omdat dit per persoon verschillend is, raden wij aan het matras te testen door te proefslapen. 

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Bezoekers van Welke-Matras.nl hebben nog geen vragen achter gelaten.