Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Discusbulging matras

Bij discusbulging heeft men te maken met uitpuiling (bulging) van de tussenwervelschijf (discus). 

Wat doet discusbulging met het lichaam en welke invloed heeft een goed matras op uw nachtrust wanneer u klachten ondervindt van discusbulging? Door bij het kopen van een matras rekening te houden met de specifieke eigenschappen van het matras en uw persoonlijke voorkeuren met betrekking tot comfort, is het makkelijker om voor u het beste matras bij discusbulging te kiezen en daarmee uw klachten te verlichten.  

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Beste matras bij discusbulging

Wat is discusbulging?

Bij discusbulging ondervindt men klachten door de uitpuiling (bulging) van de tussenwervelschijf (discus). De tussenwervelschijf kan naar één of beide kanten uitpuilen en, in sommige gevallen, puilt de discus naar achteren uit.

Als gevolg van de uitpuiling van één of meerdere tussenwervelschijfen ontstaat er een druk welke de discus tegen de zenuwwortel of tegen het zenuwweefsel in het ruggenwervelkanaal uitoefent. Als gevolg van de (constante) spanningsdruk tegen de zenuwwortel of zenuwweefsel kunnen de wervels kantelen, waardoor deze onstandvastig tegenover elkaar bewegen. Hierdoor wordt de rug wankel, kan er pijn en irritatie ontstaan en kan zelfs de zenuw uitvallen. De (rug)pijn als gevolg van discusbulging kan plaatselijk blijven, maar ook uitstralen naar de billen of de onderbenen. 

Discusbulging ontstaat vaak uit een herhaaldelijke foutieve belasting van de rug. Wanneer de rug foutief wordt belast of wanneer er verkeerde bewegingen worden gemaakt, ontstaan kleine barstjes en scheurtjes ter hoogte van de bindweefselringen van de tussenwervelschijf, waardoor de kern de neiging heeft om zich te verplaatsen (uit te puilen). 

Wat is het beste matras bij discusbulging?

Omdat bij een discusbulging de tussenwervelschijven kunnen gaan bewegen (kantelen) en de rug wankel wordt, is het van belang dat een matras de rug zo goed mogelijk ondersteund, om het kantelen tegen te gaan. Het beste matras bij discusbulging zorgt ervoor dat de ruggengraat de anatomisch correcte houding aanneemt, om zo de tussenwervelschijf op hun plek te houden. 

Daarbij kan een matras, wanneer deze drukverlagende eigenschappen heeft, ook de spanningsdruk op de wervels verminderen. Hierdoor kan worden voorkomen dat de wervels kantelen als gevolg van de druk. Een traagschuim matras heeft bijvoorbeeld deze drukverlagende eigenschappen. 

Kort samengevat. Het beste matras bij discusbulging...

...ondersteund de rug, om het kantelen en verschuiven van de tussenwervelschijf tegen te gaan.
... laat de ruggengraat rusten in de anatomisch correcte houding.
... vermindert de druk op de tussenwervelschijf, zodat deze niet de neiging hebben uit te puilen. 

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Bezoekers van Welke-Matras.nl hebben nog geen vragen achter gelaten.