Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Hernia matras

Veel mensen hebben last van rugklachten, waarvan een hernia een veel gehoorde is. 

Maar wat is een hernia precies? En hoe kunt u, wanneer u last heeft van een hernia, bepalen wat het beste matras voor u is? Door bij het kopen van een matras rekening te houden met de specifieke eigenschappen van het matras, kunt u de keuze maken voor een matras waardoor hernia klachten kunnen verlichten.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Beste matras bij een hernia

Wat is een hernia?

Hernia's zijn scheuren of breuken in de tussenwervelschijf. Hierdoor ontstaat een uitstulping welke tegen de zenuwwortel druk, met als gevolg een irriterende pijn. Vaak wordt deze pijn omschreven als een lage rugpijn, met uitstralingen naar de benen. Een hernia ontstaat vaak geleidelijk door een drukverhoging in de tussenwervelschijf, vaak als resultaat van een verkeerde beweging of foutieve lichaamshouding. Overgewicht, slechte voeding en het verouderingsproces kunnen ook bijdragen aan het ontstaan van een hernia. U kunt een hernia voorkomen door uw rug niet onnodig te belasten en uw lichaamshouding in de gaten te houden. 

Wat is het beste matras bij een hernia?

Een hernia ontstaat door te veel druk in de tussenwervelschijf. Vaak is de pijn te omschrijven als een stekend of scherp gevoel in de onderrug. Echter, dit is voor ieder mens verschillend. Ook de slaaphouding verschilt van persoon tot persoon. Wat voor de één een prettig matras is, kan door een ander als minder prettig ervaren worden.

Er is dus niet een 'beste matras' bij een hernia. Een hard matras wordt vaak aangeraden bij een hernia, omdat dit het draaien relatief makkelijk maakt. Maar vaak verhinderd een hard matras de wervelkolom om de natuurlijke positie aan te nemen tijdens uw slaap. 

Een matras met een hardere kern, waarbij comfortzones ervoor zorgen dat uw lichaamsdelen op de juiste manier worden ondersteund, met daarop een comfortabele en drukverlagende afdeklaag, zorgt ervoor dat de druk op de tussenwervelschijven wordt verlicht tijdens uw nachtrust. Zo kan een matras het beste helpen bij een hernia. 

Bent u zich er wel van bewust dat niet alleen het matras van belang is bij een juiste ondersteuning, maar ook de bedbodem. Wanneer een matras wel de juiste ondersteuning biedt, maar uw bedbodem niet, kunt u alsnog klachten ervaren.  

Kort samengevat. Het beste matras bij een hernia...

... is een zeer persoonlijke keuze. Test daarom of een matras bij u past door te proefslapen. 
... ondersteund de wervelkolom in de natuurlijke positie. Het matras vormt zich naar uw lichaam.
... verlaagt de druk op uw tussenwervelschijven, waardoor deze tijdens de nachtrust kunnen herstellen.
... ligt op een goede bedbodem. Of dat een lattenbodem is, een spiraalbodem of een boxspringbodem is aan u. 

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

DUPONT Alfons

DUPONT Alfons

Op dinsdag 20 februari 2018 stelde DUPONT Alfons de vraag:


Welke is volgens jullie vakkenis de meest geschikte matras voor mij?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op dinsdag 20 februari 2018


Beste Alfons, Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Immers het beste matras moet geheel op iemand zijn persoonlijke omstandigheden en voorkeuren zijn afgestemd. Ik nodig je uit naar onze homepagina te gaan waar je de Matraskeuze Hulp aantreft. Na het invullen van de vragenlijst ontvang je een persoonlijk advies. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.

Baran

Baran

Op donderdag 11 januari 2018 stelde Baran de vraag:


Hallo mijn dochter van 17 heeft last van onderrug ..nou wil ik graag weten wat voor matras het beste bij haar past ze weegt 53 kilo

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op zondag 14 januari 2018


Geachte mevrouw, heer Baran, Om een goed advies voor uw dochter te geven heb ik toch wat meer informatie nodig. Op de homepagina van onze website vindt u de Matraskeuze Hulp. Door de vragen te beantwoorden stelt u mij in de gelegenheid een best mogelijke raadgeving te doen. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.