Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Ischialgie matras

Ischialgie ontstaat door druk op de ischiaszenuw. Deze druk op de zenuw veroorzaakt pijn.

Het is mogelijk om de pijn te verminderen of te laten verdwijnen door een goed matras. Wat het beste matras bij ischialgie is, kunt u bepalen door op de eigenschappen van het matras te letten. Maar ook het comfort en de persoonlijke voorkeuren spelen een rol wanneer u een matras koopt bij ischialgie.  

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Beste matras bij ischialgie

Wat is ischialgie?

Bij ischialgie wordt er druk uitgeoefend op de ischiaszenuw, op de plek waar deze uit het ruggenmerg ontspringt. Bij ischialgie ervaart men een uitstralende zenuw pijn ter hoogte van de heup of de billen. Wanneer ischialgie zich verder ontwikkelt kan deze zenuw pijn ook uitstralen naar het dijbeen, de knie of zelfs de tenen. De druk op de zenuwwortels veroorzaakt daarbij pijnscheuten, een branderig gevoel of zelfs verlammingen.

Ischialgie wordt veroorzaakt door overbelasting of het langdurig maken van een verkeerde beweging. Hierdoor verliezen tussenwervelschijven hun oorspronkelijke structuur en lopen ze beschadigingen op. Andere oorzaken van ischialgie kunnen zijn:

  • Zenuwstoornissen
  • Spanning op de spieren
  • Een verschil in beenlengte
  • Artrose

Lumbago of een hernia zijn vaak een vroeger stadium van ischialgie. 

Wat is het beste matras bij ischialgie?

Wanneer u klachten ervaart als gevolg van ischialgie, is een matras welke de druk vermindert op de ischiaszenuw het beste. De druk op deze zenuw kan worden verminderd door het lichaam op de juiste manier te ondersteunen. Wanneer dit het geval is slaapt u in de juiste, anatomisch correcte houding. De rug- en zenuwpijnen kunnen als gevolg daarvan verminderen of verdwijnen. 

Een traagschuim matras is het matras wat de meeste eigenschappen heeft die hierboven beschreven staan.

Kort samengevat. Het beste matras bij ischialgie...

... voorkomt of verminderd de druk op de ischiaszenuw.
... ondersteund het lichaam op de anatomisch correcte manier.

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

M.Andriesse

M.Andriesse
Rosmalen

Op woensdag 23 juli 2014 stelde M.Andriesse de vraag:


Is een polyeter matras goed

Ik heb al jarenlang last van ischias. Onlangs sliep ik in een hotel en toen verdween de pijn.Zo kwam ik er achter dat het aan mijn matras moest liggen(binnenvering)

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op woensdag 23 juli 2014


Geachte mevrouw, heer Andriesse, Het komt regelmatig voor dat een fysiek ongemak verdwijnt op het moment dat iemand ergens anders slaapt. Indien uw matras al een behoorlijk aantal jaren dienst doet en de fut is er uit dan kan deze situatie bijvoorbeeld tot pijnklachten leiden. Het vervangen van het matras is dan geen overbodige luxe. Op de homepagina van onze website vindt u een vragenlijst. Indien u deze invult en aan ons opstuurt dan ontvangt u een passend matras advies. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras?.