Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Lumbago matras

Lage rugpijn, spit, lendenverschot of wel lumbago. Meerdere benamingen voor één en dezelfde rugklacht. 

Wat veroorzaakt lumbago? En hoe kunt u de pijnklachten verminderen door te kiezen voor het juiste matras? Wanneer u bij het kopen van een matras rekening houdt met de eigenschappen van het matras, de punten die van belang zijn voor een goed matras bij lumbago en uw persoonlijke voorkeuren, kunt u voor uzelf bepalen wat het beste matras is bij lumbago. 

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Beste matras bij lumbago

Wat is lumbago?

Lumbago is een rugklacht welke zorgt voor een milde tot hevige pijn in de lage (onder)rug tot hevige en pijnlijke spiercontracties in de onderrug. Door de pijn kunt u aanzienlijk belemmerd worden in uw houding en beweging. Lumbago en de daarbij behorende pijn, wordt vaak veroorzaakt door overbelasting van de rug. Hierdoor kunnen kleine beschadigingen optreden aan de pezen, spieren of tussenwervelschijven. U kunt acute pijn hebben, maar de pijn kan ook chronisch zijn. 

Wat is het beste matras bij lumbago?

Tijdens de nachtrust herstelt uw lichaam sneller. De beschadigde pezen, spieren en tussenwervels zullen tijdens de nachtrust eerder herstellen, waardoor uw pijnklachten af zullen nemen. Het beste matras bij lumbago laat de zwaardere en uitstekende lichaamsdelen zoals heupen en schouders in het matras zakken. Zo worden de holten en lendenen door het matras opgevuld.

Uw lichaam wordt dan op de juiste manier ondersteund door het matras. Doordat de druk op uw rug en spieren wordt verlaagd tijdens uw nachtrust zullen de pijn en spiercontracties afnemen. 

Een matras wat aan deze eigenschappen voldoet is een traagschuim matras. Op onze pagina over traagschuim matrassen staat meer informatie over deze matrassen. 

Kort samengevat. Het beste matras bij lumbago...

... laat zwaardere lichaamsdelen in het matras zakken.
... vult de holten en lendenen op en ondersteund zo het hele lichaam.
... haalt de druk van uw rug en spieren zodat deze kunnen herstellen tijdens uw nachtrust.

 

 

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Sylvia Van der Kolk

Sylvia Van der Kolk

Op vrijdag 25 december 2015 stelde Sylvia Van der Kolk de vraag:


Welk soort matras (materiaal) bij onderrugklachten

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op vrijdag 25 december 2015


Geachte mevrouw Van der Kolk, Er bestaat geen speciaal materiaal dat voor matrassen wordt ingezet ter voorkoming van onderrug klachten. Een bed is een samenstelling van een matras en bodem. Beide kunnen invloed hebben op het ontstaan of oplossen van rugproblemen. Ik raad u aan naar onze homepagina te gaan waar u de MatrasHulp aantreft. Stuur uw ingevulde vragenlijst naar mij op en u ontvangt een persoonlijk advies. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras?.

Kay

Kay

Op maandag 14 april 2014 stelde Kay de vraag:


Ik zoek topmatras ivm rugklachten

Ik heb last van mijn onderrug. Waarschijnlijk doordat ik al jaren op een opklapsofa slaap met metalen veren. Hierdoor is het 'matras' nogal hard en plat. Nu zoek ik een goedkoop topmatras die dit probleem hopelijk kan verhelpen.

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op maandag 14 april 2014


Geachte heer Kay, Een goedkope matras topper zal doorgaans van een mindere kwaliteit zijn. U geeft zelf al aan dat uw huidige bed voor u minder geschikt is. Door een dergelijk bed met een kwalitatief mindere matras topper uit te rusten verwacht ik niet dat uw rugklachten zullen worden opgelost. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras? .